text1
slide1

ARCHIVNÍ INFORMACE WWW.USPZA.CZ

pro aktuální informace vstupte na www.csszampach.cz.

Týden v holandském Woerdenu v roce 2008 - více o pobytu Tisk článku    

Přejít na článek: Holandsko 2006, Holandsko 2004, Holandsko 2002                 Zpět na hlavní článek   


Další krásný týden v Holandsku                                                                                     Tisková zpráva - Žamberecké listy

                                                              20. - 27. září 2008

      Letos jsme již po čtvrté dostali pozvání od Woerdenského Rotary clubu do rovinatého Holandska. Parta chlapů, Jiřího, Ládi, Mariana, Miloše, Járy a Standy,se naučila několik anglických i německých slov a frází a v doprovodu pana ředitele, Petry a Markéty vyrazila .
Ve skupinách jsme bydleli v rodinách našich holandských přátel, kde jsme naplno užívali jejich pohostinství. V průběhu celého týdne jsme potkali mnoho zajímavých a milých lidí, kteří nám rádi věnovali svůj čas a přátelství, hostili nás nejen v domácnostech a restauracích, ale i v muzeích, na výstavách, v zoo a jiných zajímavostech Holandska.
      

      Například jsme jezdili na lodích po jezeře i skrz typické úzké vodní kanály mezi pasoucími se zvířaty, užili jsme si mořského pobřeží, kde jsme pouštěli draky, sbírali mušle a zahrabávali se do písku, navštívili výstavu zmenšenin Holandska – Madurodam, historický skanzen Archeon, farmu s tisíci sýry, farmu, kde byli zaměstnáni lidé s mentálním handicapem, dům s chráněným bydlením, bazén se spoustou atrakcí, Utrecht i se svojí nejstarší palačinkovou hospodou, Woerden i s restaurací Concordia, kde jsme byli pozváni na odpolední schůzi Rotary clubu a prezentovali tam náš Domov pod hradem. Velmi často jsme se procházeli nádhernou krajinou , obdivovali kola, auta, traktory i neobyčejné množství zvířat.
  

       Na závěrečné „párty“ naši chlapi zpívali české písničky a tancovali s holanďankami, Láďa přednesl anglicko-německý děkovný projev, dostali jsme obrazovou fotografii na památku a dva bochníky sýra na vánoce, pro všechny, kteří již v Holandsku byli i ostatní kamarády ze Žampachu.

Markéta Novotná


FOTOGRAFIE Z POBYTU :: Akce – dokumentace – pobytové akce – zahraniční pobyt Woerden Holandsko 2008 ::