text1
slide1

ARCHIVNÍ INFORMACE WWW.USPZA.CZ

pro aktuální informace vstupte na www.csszampach.cz.

Vozidlo pro naši terénní sociální službu Podpora samostatného bydlení Tisk článku    

Aktuální informace pro dárce na našich www stránkách:

https://www.csszampach.cz/darci


Děkujeme všem dárcům za podporu našeho záměru - pořízení vozidel - 2022:


Pořízení vozidla z finančního daru TETA drogerie:
Děkujeme společnosti Solvent ČR s.r.o. - TETA drogerie za mimořádný finanční dar za účelem pořízení dalšího vozidla pro naše sociální služby. Sdílíme naši radost a potěšení…

___IMG_7870.JPG __IMG_7864.JPG _IMG_7863.JPG IMG_7867.JPG

Pořízení vozidla pro terénní službu „podpora samostatného bydlení“,

kterou poskytuje organizace Domov pod hradem Žampach:

🎉 Díky rychlé podpoře od mnoha jednotlivců a organizací má nase terénní služba #podpore samostanehobydleni od dnešního dne k dispozici automobil🚙. Budeme tak moci klientům🤝 poskytovat službu ve větším rozsahu a v čase, kdy potřebují. Veliké poděkování 💗 patří všem, kdo nám přispěli k pořízení vozidla! Především: Nadace Charty 77 - Konto Bariéry, USSPA s.r.o., KAJA UnO s.r.o., Masoeko s.r.o., VATACK s.r.o., SecurityNet.cz s.r.o., Vizualizace s.r.o., Velebný & Fam s.r.o., Jan Dušek jouky.net, ARTEX informační systémy spol. s r.o., Bühler CZ s.r.o.

 
Pořízení vozidla pro terénní službu „podpora samostatného bydlení“ - informace k záměru:

 

Popis služby:

Terénní služba „podpora samostatného bydlení“ je zřízena dle zákona 180/2006 Sb. a poskytuje v současnosti službu 14 klientům v Letohradu, Žamberku a Ústí nad Orlicí. V příštích letech plánujeme službu i nadále rozšiřovat a již nyní víme, že v roce 2023 poskytneme službu dalším dvěma klientům.

Klientům pomáháme ve všech oblastech života dle individuálních potřeb. Může to být základní péče o vlastní osobu, podpora s údržbou domácnosti, podpora v péči o vlastní zdraví, v partnerských vztazích a také v oblasti správy financí, uzavírání smluv nebo při jednáních na úřadech.

Toto široké spektrum podpory umožňuje žít samostatně i lidem, kteří by bez této podpory pravděpodobně směřovali do pobytových služeb.

Terénní služba pro tuto cílovou skupinu je i z hlediska veřejných financí méně nákladná než služba pobytová.

Proč vozidlo:

Službu maximálně individualizujeme a přizpůsobujeme potřebám klientů. Abychom mohli čas pracovníků efektivně využít, potřebujeme k dispozici vozidlo, které bude určeno pouze pro pracovníky této služby a nebude docházet ke kolizím s dalšími sociálními službami (chráněné bydlení, domov pro osoby se zdravotním postižením).

Rovněž chceme být připraveni na rozvoj kapacity služby, kdy s rozšířením o další klienty nám vozidlo umožní zajistit ve stejném čase službu pro více klientů, než když jsme odkázáni na sdílené vozidlo, dopravu pěšky, koloběžkou nebo veřejnou dopravou.

Jaké vozidlo:

5místné auto s nízkými provozními náklady. Pro naše potřeby by postačovalo i použité auto v cenové relaci kolem 70.000,- (např. Škoda Fabia)

Koloběžka je fajn, ale s autem bychom byli u klientů ještě dříve (a bez propocených triček a v suchu).


       Prohlídka domácností služby PSB - vstup                    Dokument Leták služby PSB jako soubor pdf - zde