text1
slide1

ARCHIVNÍ INFORMACE WWW.USPZA.CZ

pro aktuální informace vstupte na www.csszampach.cz.

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL - 2013 Tisk článku    

                           přejít na www MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL


 Přejít zpět na přehled všech ročníků festivalu a přehled našich filmů - zde


      Ve dnech 7. - 9. 6. 2013 se v Praze na Václavském náměstí v divadle Palace uskuteční  VII.  ročník filmového festivalu. MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL je mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením. Domov pod hradem Žampach se festivalu tradičně zúčastní se svým soutěžním filmovým snímkem.

       Domov pod hradem Žampach v roce 2013 soutěží se svým snímkem „Doteky“.   Shlédnout - filmový snímek - zde.


      Po pěti kratších i delších veselých filmových snímcích, jsme letos poprvé natočili jiný film. Mezi naše zkušené herce neherce vstoupilo překvapivě i několik zcela nových tváří z našeho domova. Letošní film se jmenuje Doteky. Je to něžný obraz, jak ze současnosti, tak i známý historický příběh, více než dva tisíce let starý, příběh, který se opět dotýká i dnešních dnů.  Film jsme natočili hlavně pro naši radost. Po premiéře filmu pro naše herce byli všichni šťastni.
       S filmem jedeme i letos do Prahy na mezinárodní filmový festival Mental Power Prague Film Festival, který se uskuteční v divadle Palas na Václavském náměstí 7.-9. června.                                                                                                                                      Markéta Novotná


Reportáž Český rozhlas - před odjezdem na festival- zde.  Více fotografií  z festivalu - zdeTisková zpráva 1 - zde.Tisková zpráva 2 - zde.



Fotografie z festivalu


Fotografie z natáčení

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  

 Fotografie z filmu

 

 

 


  Více fotografií  z festivalu - zde.


 Doteky - filmový snímek - zde