text1
slide1

ARCHIVNÍ INFORMACE WWW.USPZA.CZ

pro aktuální informace vstupte na www.csszampach.cz.

Botanic v Ostré u Lysé nad Labem Tisk článku    

UKÁZKY V BOTANICU

S velkým potleskem a ohlasem u diváků se setkala prezentace chlapců a děvčat se psy v Botanicu v Ostré u Lysé nad Labem.

V sobotu 20.5.2006  jsme tam měli 3 půlhodinová vystoupení v rámci programu Dne koně. Nejdříve
chlapci a děvčata z Domova pod hradem předvedli nacvičený tanec se psem v choreografii Gábiny Brůnové, pak následovaly ukázky různých kynologických sportů a her se psy, při kterých chlapci a děvčata ze Žampachu asistovali. Do her jsme zapojili i děti diváků. Bylo jich možná šedesát a diváků tak dvě stovky. Počasí přálo a tak byli všichni moc spokojeni - i kluci a děvčata ze Žampachu. Ve volných chvílích mezi ukázkami se psy se mohli dívat na další program, prohlédnout starobylou vesnici s kejklíři a řemeslníky nebo si dát něco k jídlu za groše, které bylo možné vyměnit ve směnárně. Každá si mohl vyzkoušet jak se třeba vyrábí mýdlo, svíčky, papír, jak se pletou košíky, jak se střílí z kuše nebo jak se rýžuje zlato. Nejvíce spokojený byl Pavel, kterému se v písku rýžoviště podařilo najít zlatou žílu a tak si odvezl v malé skleničce několik zrnek zlata.

Radko Loučka                                                                                                                                               [zpět na hlavní článek]