text1
slide1

ARCHIVNÍ INFORMACE WWW.USPZA.CZ

pro aktuální informace vstupte na www.csszampach.cz.

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL - 2011 Tisk článku    

 Přejít na www MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL


  Přejít zpět na přehled všech ročníků festivalu a přehled našich filmů - zde


      Ve dnech 2. - 4. června  2011 se v Praze na Václavském náměstí v divadle Palace uskuteční  V .  ročník filmového festivalu.

MENTAL POWER PRAGUE FILM FESTIVAL je mezinárodní filmový festival (ne)herců s mentálním a kombinovaným postižením. Domov pod hradem Žampach v roce 2011 soutěží se svým snímkem „Bumdyjáda“ .                     Další fotografie z festivalu - zde.


  článek 1 na www deníku - zde    článek 1 - výstřižek - zde                   článek 2 - výstřižek - zde       článek 2 na www deníku - zde

  zpráva - Český rozhlas                 zpráva na www - Český rozhlas        FILM: „Bumdyjáda“  


Film získal jednu z hlavních cen - zvláštní cenu poroty.

 

 



      Domov pod hradem Žampach se prezentuje na tomto festivalu také výstavou fotografií ´Reklama po našem ... ´

 

více fotografií - vstoupit - zde                               


   Bumdyjádá
   Bumdyjýda je po filmech Jožin, Je tu Yetti? a Strom splněných přání již v pořadí čtvrtý snímek, který vznikl zde v Domově pod hradem a kde si zahrálo mnoho z našich obyvatel.
   Tyto naše filmy vznikly s cílem promítat je na mezinárodním filmovém festivale Mental Power Prague Film Festival, takže i letos odjíždíme 2.6.2011 do Prahy, prožít si 3 dny festivalové slávy.
   Protože je festival mezinárodní, musí být všechny filmy titulkovány do angličtiny. My jsme si v našem letošním filmu udělali právě z tohoto faktu legraci a film je vlastně parodií na anglické titulky.
   V tomto filmu se naši kluci i děvčata stali zároveň autory scénáře, protože v prostřední části filmu, právě v známé Bumdyjádě – parodii na hymnu Discovery, si každý sám vybíral o čem bude jeho minipříběh, co každý sám má v běžném životě rád. Někdo má rád trempy, někdo kytičky, někdo hokej, někdo auta…
   Film se skládá z dvou strašidelných snů, první sen se vrací do dřívějších dob ÚSP, druhý, který působí mile a legračně je v samém závěru.
Mezi sny je právě popisovaná Bumdyjáda, drobné radosti běžných lidí.
   Aby vše nebylo tak jednoduché, vstupuje do děje vtipný překladatel do angličtiny, náš Radek, který bojkotuje anglické titulky a poté, co vše prostudoval v knihovně, sám Bumdyjádu přezpívává do opravdu krásné angličtiny.
Podle závěrečných titulků je vidět, jak hodně lidí si v tomto krátkém, desetiminutovém snímku, zahrálo a užilo pár nových zkušeností.
   Ať se vám film líbí …                                                                                                                                      tisková zpráva - před akcí


               Fotografie z filmu a natáčení


 


 





    Další fotografie z festivalu - zde.