text1
Editace
Vyhledávací formulář
Mapa webu
Úvodní stránka
 .: Úvod :: PRIVATE :: Virtuální prohlídky :: Letecké prohlídky :: Web kamera :: Kontakty :.
005_bled 007_bled 000_bled 009_bled 003_bled 001_bled 008_bled 004_bled 006_bled 002_bled
Archiv - z dopisů a ohlasů k Arboretu Žampach Tisk článku    

:: Z knihy návštěv Arboreta Žampach ::


:: Archiv - články, výstřižky novinové - Arboretum Žampach ::   :: Archiv – z dopisů a ohlasů - k Domovu pod hradem Žampach :: 

                                                                                                                      :: Archiv – z dopisů a ohlasů - k IC Žampach :: 



Zde archivujeme dopisy a jiné formy ohlasů na naši  činnost, které obsahují názory a hodnocení pro poučení a také motivaci k další práci.

Děkujeme Vám za tyto materiály.



Rok 2020


Z ohlasů v elektronické poště Datum: 7.10.2020
Předmět: Pochvala

Dobrý den,
na konci září jsme s manželkou, jako každým rokem, navštívili vaše arboretum. Moc bychom chtěli pochválit úpravu trávníku, který je střižen na nízko a díky tomu si návštěvník může zblízka vše prohlédnout a také tím dá vyniknout rozmanitosti arboreta. Obzvláště se nám líbí, že zde máte kromě stromů také bylinné patro s nádhernými trávami a manželku velmi zaujaly růže, které tvoří bránu. Škoda, že jsme u vás nebyli dříve, když byly v plném květu. Jsme rádi, že jsme v květu viděli alespoň trávy. Takto krásné jsme snad zatím v žádném arboretu neviděli.
Skládám poklonu všem zahradníkům, kteří se o arboretum starají, z vlastní zkušenosti vím, jak časově a fyzicky náročná to je činnost. Už se moc těšíme, až vás budeme moci opět navštívit.
S pozdravem, Lukáš Kovář


Rok 2018


Z ohlasů v elektronické poště

> Od: jan vysloužil  > Komu: <obeczampach@centrum.cz>
> Datum: 23.05.2018 15:42 > Předmět: Poděkování
Milý pane starosto,

chceme Vám poděkovat za krásný zážitek, který jsme měli.

V neděli 13.5. jsme po návštěvě Orlických hor zajeli i do arboreta v Žampachu. Můj muž je lesák a i když je už v důchodu, pořád je na své povolání hrdý a má je rád. A také já jsem si už zvykla, že při procházce lesem mi povídá o stromech a jejich kráse.

Byli jsme překvapeni a nadšeni, když jsme viděli žampašské arboretum, všechny ty popisky a krásnou úpravu celého areálu, také bylo milé, že vstup i parkování pro auta bylo zdarma. Ocenili jsme i to, že arboretum bylo oploceno a přece tam bylo několik možných vstupů, ne jen ten hlavní.

Děkujeme za pěkný zážitek, který přispěl k radosti z našeho výletu do Vašeho kraje. 

Rádi bychom Vašim prostřednictvím poděkovali odpovědným osobám za jejich práci a péči o stromy a keře a jejich propagaci u široké veřejnosti.

S pozdravem Vysloužilovi z Prostějova


Rok 2017


ArbNet Great labeling of your collection! I invite you to look into ArbNet Accreditation for Arboretum Zampach! fb Arboreta Žampach 20.10. 2017


Camillo Sarayu Bibeň napsal(a) recenzi na Arboretum Žampach – Hvězdičky (5)    fb Arboreta Žampach 19.10. 2017

"Bol som už v mnohých arborétach zvučných mien v celej strednej Európe a dovolím si tvrdiť, že ako je malé, tak je krásne, je tu zbierka stromov, ktoré nenájdete ani v tých najväčších arborétach a mnohé druhy nájdete najbližšie v Kew Garden. Aj napriek pomerne nevhodným mikroklimatickým podmienkam tu rastú druhy ako pákistánský Fraxinus xanthoxyloides, mexický stálozelený Quercus rhysophylla či Pinus lambertiana, špecialisti si tu prídu na svoje a aj ked je arborétum pomerne mladé, je tu čo obdivovať. Krásny je aj Nothofagus antarctica, ktorý je povôdný v Čile či teplomilný Populus lasiocarpa. je vidno, že ľudia tu berú svoju prácu ako poslanie a to je v dnešnej dobe veľmi vzácne. Nech sa Vám aj naďalej darí a arborétum vrelo odporúčam navštíviť, jeseň v ňom je čarokrásna ...."

…“Z vasho arboreta sme boli nadseni, ja aj moj kolega. Takze sa tesime, ze k vam opat zavitame. A dufam, ze sa nam podari priniest nejake zaujimave taxony, ktore este v zbierke nemate “

(dendrolog z Ústavu ekologie lesa slovenské akademie věd a specialista na zahradní práce v arboretu)


Rok 2015


Z ohlasů v elektronické poště

From: Skupina Libereckých turistů z Klubu Českého Turisty

Sent: Friday, May 22, 2015 7:34 AM
Subject: Poděkování

Pozdrav z Liberce,
zároveň poděkování pracovnici turistického  informačního centra Kristýně Hanzelkové
za velmi milé přivítání v pátek 15.5.2015.  Děkujeme, že nás provedla po arealu zámku a informovala o činnosti zaměstnanců,
ale i o činnosti klientů jak areal udržet v perfetním stavu. Arboretum na nás také velice dobře zapůsobilo…
Skupina Libereckých turistů z Klubu Českého Turisty vám přeje moho úspěchů ve vaší činnosti a snad zas  někdy neshledanou.

Z pozdrvem Büchlerová.


Rok 2013


Z ohlasů v elektronické poště

From: Vladimír Šebestík zahradnictví
Sent: Sunday, November 24, 2013 8:34 PM
To: DPH Žampach, ředitel, Grätz Luděk, PaedDr.
Dobrý den,
v sobotu jsem Vám zavezl zásilku / Sophora japonica Pendula /. Arboretum máte vzorně vysazené a označené. Následné dobré napojení do lesního porostu ke zřícenině hradu.
Moc se nám u Vás líbilo. Tak by mělo vypadat arboretum v každém větším městě pro výuku dorostu.
Přeji Vám mnoho pěstebního zdaru.
S pozdravem Vladimír Šebestík


Z korespondědce

Návštěva členů Senior klubu z oblasti Bystrica Klodzka - Polsko - 26.9.2013 -  poděkování - zde


Z ohlasů v elektronické poště

From: Jarmila Hatková [mailto:hatkova@zsletohrad.cz]
Sent: Monday, October 14, 2013 1:41 PM
To: DPH Žampach, ředitel, Grätz Luděk, PaedDr.
Subject: ocenění práce
Vážený pane řediteli,
v úterý 8. 10.  a ve středu 9. 10. jsme s žáky 4. a 7. třídy ZŠ Letohrad, Komenského ul. navštívily Domov pod hradem. Moc nás překvapilo krásné a příjemné prostředí pro Vaše klienty,  milé vystoupení Barbušáků. Obdivujeme práci všech Vašich zaměstnanců, z těch, se kterými jsme se setkaly, čiší zapálení pro dobrou věc. Sedmáci měli možnost proběhnout arboretum při řešení kvízu, obohatilo je to o další poznání, které využijí v přírodopise. Čtvrťáci měli také spoustu zážitků, výstižně pocity snad za všechny shrnul chlapec, který pravil: „To jsme si den krásně užili.“ My učitelky jsme si vychutnávaly barevnost podzimního arboreta a jen nám bylo trochu líto, že rodiče spousty dětí nenavštíví vaše zařízení, aby si více považovali daru mít dítě zdravé, bystré a vzdělavatelné.
Přejeme Vám i Vašim zaměstnancům hodně dalších úspěchů v důležité a obdivuhodné práci.  Jarmila Hatková a Ilona Pražáková
 

Z ohlasů v elektronické poště

From: mirtat [mailto:mirtat]
Sent: Thursday, September 19, 2013 11:25 AM
To: DPH Žampach, ředitel, Grätz Luděk, PaedDr.
Subject: návštěva arboreta Žampach

Vážený pane řediteli,
dnes jsme dojeli domů a plný silných zážitků (a nejen z Arboreta Žampach) Vám píši. Kromě Žampachu jsme na naší potulce navštívili mimo jiné i arboretum Peseka u Štemberka a přírodní arboretum Štramberk. Jsme rádi, že existují lidé kteří se dovedou podívat na svět i ze svého čtvrtého rozměru a hlavně jsou pro realizaci svých nápadů  a snů cosi udělat, cosi, co se vymyká přístupu běžného státosprávního občana.
Jsme manželé, jejichž jednou z velkých životních radostí jsou kytičky a dřevíčka. Proto, jak je to jen trochu možné, objíždíme republiku s malým karavánkem a navštěvujeme pěstitele, arboreta, zámecké parky, zahrady a přírodu vůbec. Viděli jsme toho již dost a proto můžeme bez uzardění říci, že návštěva Vašeho arboreta na nás hluboce zapůsobila, tím spíše, že nejste prvoplánovitě profesionální arboretem. O to byl zážitek silnější. Vzorně upravené plochy, rozsáhlý sortiment pěstovaných a především opečovávaných dřevíček, stromků a stromečků. Doslova jsme si smlsli na několika exempláříxh kristátn&i acute;ch dubů a buku a laciniátním dubu a hlavně na českém označení Liriodendronu tulipifera. Prvně jsem viděl významově správné označení jako Liriovník tulipánokvětý (a nikoli jako bohužel používaný název Liliovník tulipánokvětý). Možná to není název zcela správný, ale je přesný. Ten strom nemá s lilií nic společného, ale jeho listy mají tvar liry a Vy jste našel odvahu toto zkomolení uvést na pravou míru. 
Sice to máme k Vám kousek cesty (přes 200 km), ale pokud zdraví dá, nebyli jsme u Vás naposledy.
My sami doma opečováváme zahradu, kde jen skalka zaujímá plochu cca 1 200 m2, s nejrůznějšími rostlinkami, dřevíčky a stromečky. Napsali jsme si o ní příběh. Není to vědecké dílo, těch již bylo napsáno mnoho a jako laici nechceme a ani nemůžeme konkurovat profesionálním botanikům. Je to pouze soubor prožitků, postřehů a okolností, které nás za 30 práce na zahradě let nějak ovlivnily. Popisujeme zde cesty a cestičky, kterými jsme se ubírali a vzpomínáme na ty, kteří nás v naší činnosti ve správný čas popostrčili zase o kousíček dále.Takže to je spíše vyprávění. Knížka nebyla nikdy vydána a její kopie předáváme pouze těm, kt eří nás nějak zaujali, především svojí prací.
Prosím neberte to jako neskromnost, nebo naši nabubřelost, že Vám její kopii zasíláme. Z naší strany to berte pouze jako uznání Vaší práce. A když nám náhodou sdělíte Váš názor na její obsah budeme rádi.
Ještě jednou Vám děkujeme za zážitek z Vašeho arboreta a přejeme Vám hodně dalších úspěchů ve Vaší práci
S pozdravem   Miroslav Tatíček

 


Z ohlasů v elektronické poště

From: ZŠ Dolní Dobrouč
Sent: Thursday, May 23, 2013 10:00 PM
To: DPH Žampach, TIC Hanzelková Kristýna, DiS
Subject: ZŠ Dolní Dobrouč

Dobrý den paní Hanzelková, posílám slíbené fotky . Ještě jednou bychom Vám chtěli poděkovat.
Žákům se to moc líbilo a obdivovali i Vaše bambusárium.
Hezký den Škarková Miroslava



Rok 2011


Z ohlasů v elektronické poště

From: ing. Michal Pavlík
Sent: Tuesday, January 03, 2012 1:00 PM
To: DPH Žampach, ředitel, Grätz Luděk, PaedDr.
Subject:PF 2012

V novém roce hodně zdraví, dobrých nápadů, pevných nervů, ale i pocitu radosti a zadostiučinění přeje Michal Pavlík arboretum Brno

Byl jsem u Vás dvakrát, Žampach je krásné prostředí, na arboretu je znát nadšení a práce lidí, kteří se starají o svěřence, je pro mne za hranice mého chápání a možnosti.... Tak hodně sil.

S pozdravem ing. Michal Pavlík
Botanical Garden and Arboretum
Mendel University in Brno
Zemedelska 1
613 00 Brno
Czech Republic
www.mendelu.cz/arboretum

___________________________________________________

From: Marta Svobodová
Sent: Thursday, June 16, 2011 5:33 PM
To: DPH Žampach, ředitel, Grätz Luděk, PaedDr.
Subject: Poděkování

Dobrý den,

chtěla bych touto cestou vyslovit poděkování za vstřícnost a srdečné přijetí dětí z MŠ Hnátnice ve Vašem areálu. Na přání Vašich klientů zasílám několik fotografií, prosím, ukažte jim je.

S pozdravem

Marta Svobodová, ředitelka MŠ Hnátnice



Rok 2008


Z ohlasů v elektronické poště

Od:
Odesláno: sobota 1.11.2008 18:36:24
Věc: RE: Arboretum Žampach

Zpětně Vám mnohokrát děkuji za neopakovatelný zážitek daný možností dendrologické exkurze do Vašeho arboreta; aktuálně Vám děkuji za informace ..........Určitě se o ně podělíme, zajímavé jsou pro nás oba (arboretum LČR vzniká téměř od semenáčků, Váš projekt je tedy nesouměřitelným, plnohodnotným celkem; já si zase lepím takové malé tintítko pro radost kolem domu, ale to už se vůbec v žádném směru nedá srovnávat - snad jen mírou nadšení).
Právě za to poslední, co jsem napsal už do závorky, tedy za nadšenectví, zaujetí věcí, a ještě více za výsledky toho všeho Vám ještě jednou děkuji a přeji Vám i instituci mnoho zdaru.
 

PS: Mezi psaním odpovědi mi došlo, že musím kontaktovat naši katedru speciální pedagogiky, jestli má s Domovem pod hradem Žampach bližší vazby (nepochybuji o tom, že individuální praxe našich studentů u vás probíhají už teď), ale pokud nikoli, mohl by tu vzniknout velmi pěkný záměr, kt. by opět stvrzoval jak onu linii speciálněpedagogickou, tak její propojení s orientací botanickou. Pokusím se spolupráci UHK s Vaší institucí podle svých možností napomoci).

____________________________________________________
From: webmaster@rostliny.net [mailto:webmaster@rostliny.net]
Sent: Tuesday, September 30, 2008 8:46 AM
Subject: Podekovani za vytvoreni Zampachskeho arboreta 

V nedeli 28.9. jsem s pritelkyni navstivil vase arboretum o kterem jsem se nahodou dozvedel pri hledani informaci o rostlinach na internetu. Byl jsem jim doslova nadsen a velmi vam za prijemne chvile dekuji.

Prekvapilo me, ze jsme tam jako navstevnici byli sami, prestoze je tam k videni spoustu zajimavych veci a o vikendu bylo opravdu krasne. Mozna je to s ohledem na pacienty take dobre ze maji svuj klid. Pokud by jste mel zajem o nejake zviditelneni, nabizim zdarma umisteni nejakeho reklamniho

textu nebo obrazku na sve stranky www.rostliny.net , nebo pokud by jste uvital jinou formu spoluprace, nebudu se branit. Urcite by stalo za to dat o tomto miste vedet co nejvice lidem.Jeste jednou dekuji za vytvoreni tohoto arboreta a jsem s pozdravem Ales Kyral



Rok 2007

Z ohlasů v elektronické poště

Odesláno: 9. května 2007 12:01 Komu: uspza@uspza.cz
Předmět: Arboretum Zampach
...dnes poprve jsem se podival na Vase webove stranky o Arboretu Zampach. Blahopreji! K Vasemu arboretu i k Vasim webovym strankam.
Pracoval jsem jako profesionalni dendrolog v parku Botanickeho ustavu AV CR v Pruhonicich po dobu 14 let, takze si dokazi predstavit tu ohromnou praci, kterou jste museli venovat zrizeni a udrzovani arboreta........... Kazdorocne vedu dendrologicke exkurze Ceske botanicke spolecnosti.
Bylo by mozne usporadat jednu takovou exkurzi i do Vaseho arboreta? ..... Ing. Zdenek Blahnik


Rok 2006: 
Z dopisů návštěvníka a spolupracovníka ústavu v oblasti péče o zámecké parky.
Z elektronické pošty (Zkrácený opis)

Došlo: 24. března 2006 19:35
...píšu Vám mail ohledně práce, kterou děláte, jelikož cítím velkou potřebu Vám tuto sdělit. ...byl jsem u Vás v pondělí  zkonzultovat informační cedule.
Rád bych Vám napsal zejména tolik, že jsem nadšený Vaší prací, Vaším pozitivním přístupem a elánem do vší té  krásné, ale přitom velmi náročné činnosti, kdy v prostředí pro mnohé skličujícím Vy nacházíte to světlo, které rozsvěcíte dál a dál. A řetězy povolují... .
Velmi mě těší, že se mohu  spolupráce s Vámi účastnit už jen z tohoto krásného lidského pohledu.  Vaše nadšení, které má viditelné výsledky jak v dendrologické,ale i další sociální oblasti mě i mou manželku velmi potěšilo a otevřelo nám v mnohém oči.
Děkujeme za tuten Váš dar, který šíříte dál a vinčujeme Vám, nechť plamen Boží, který ve Vás plá, neustále posiluje a nalézá potřebné další spřízněné duše. Světlo Boží do Vašich dalších dnů... .

Došlo: 10. října 2006 19:57

...tak můžu říci, že tabule 9 se mi tedy líbí. Můžu říci, že ano. Některé byly, byť přehledné, jasné, tak ne s takovým nábojem, ale tohle je fakt "pecka". Děkuji, že se mohu na takovémto díle spolupodílet. ....



   KNIHA NÁVŠTĚV:      Z knihy návštěv - Domov pod hradem  Žampach

  Z knihy návštěv - Arboreta Žampach

     Z knihy návštěv - TIC Žampach