text1
slide1

ARCHIVNÍ INFORMACE WWW.USPZA.CZ

pro aktuální informace vstupte na www.csszampach.cz.

Týden v holandském Woerdenu v roce 2006 Tisk článku    

Týden v holandském Woerdenu na pozvání tamního ROTARY Clubu - 2006
/z tiskové zprávy/

V prvním říjnovém týdnu (ve dnech 1. - 7.10.2006) měla možnost skupina šesti obyvatel a tří pracovníkům Domova pod hradem na Žampachu strávit příjemný pobyt v pro nás neobvyklém holandském prostředí. Stalo se tak díky pozvání ROTARY Clubu z města Woerden a je třeba připomenout, že se jednalo již o třetí podobně zaměřenou akci (2002 , 2004).

V nabitém a pečlivě připraveném programu měli obyvatelé Domova pod hradem na Žampachu možnost shlédnout mnoho zajímavých míst, kulturních atrakcí, historických památek apod. K těm nejvíce vzpomínaným tak bude jistě patřit návštěva Archeonu (historická vesnice), Madurodamu (miniaturní město), projížďka výletní lodí po tradičních holandských kanálech či výlet k moři. Velkým zážitkem však jistě také bylo poznávání všedního holandského života při návštěvách mnoha rodin, přátelském posezení či společné večeři. Význam a zájem o tuto akci z holandské strany podtrhuje i přijetí naší výpravy starostou města Woerden nebo účast na významném setkání členů tamního ROTARY Clubu.

Zaměstnanci domova měli  možnost odborné prohlídky zařízení Brediushof ve Woerdenu.

Poděkování na naší straně pak patří paní. Mgr. Markétě Novotné ze Žamberka, která úzce s woerdenským Rotary Clubem spolupracuje a na jejíchž bedrech leží velká část přípravy této akce.


Více o tomto  pobytu - přejít na článek zde.



Před sýrárnou Hans de Boer

Funkční větrný mlýn ve Woerdenu

Sýrárna Hans de Boer

Přístav Woerden ( v centru města )


Z fotodokumentace akce ::  Akce – dokumentace – pobytové akce – zahraniční pobyt Woerden  Holandsko 2006 ::